Η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, είναι στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσει το νέο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ειδικών, στο πρότυπο σύστημα των Ψευδοτάξεων - mock classes, ένας Αμερικανικός θεσμός, με μεγάλη επιτυχία.

Αφορά παιδιά τα οποία προετοιμάζουμε για την ένταξη στην τάξη και στο σχολείο και που τα ίδια μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια βασικά προβλήματα Συμπεριφοράς και Μαθησιακών Ελλείψεων. Εφαρμόζεται για παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές όπως ΔΕΠΥ, Αυτισμό, Ειδική Γλωσσική Διαταραχή κα.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ψευδοτάξεων, στοχεύει στο να δώσει την πιστοποιημένη δυνατότητα στους Ειδικούς Ιατροπαιδαγωγούς, να διδάξουν στα παιδιά τα εφόδια για την ένταξη αλλά και να τα συντηρήσουν συμπεριφορικά κυρίως, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόκεται για προσωμοίωση τάξης όχι απλά εξομοίωση.

Διαπιστώνουμε τις απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας μαθητής που αρχίζει σχολείο αλλά και εκείνες τις ικανότητες που χρειάζονται για να αποδώσει. Υπάρχουν πολλά παιδιά που αν και νοητικά δεν έχουν ιδιαίτερα θέματα και θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το επίπεδο του σχολείου, η αναπτυξιακή τους κατάσταση, είναι περιοριστική για να μπορέσουν να ακολουθήσουν το δάσκαλο και τους συμμαθητές τους.

Στις Ψευδοτάξεις, ο Ειδικός μαθαίνει τα παιδιά να έχουν Ενεργή Συμμετοχή, να χρησιμοποιούν στο έπακρο τις ικανότητές τους, να μιμούνται εκπαιδευτικά και συμπεριφορικά, να αντλούν πληροφορίες μέσω της Από Κοινού Προσοχής, να Κοινωνικοποιούνται στην τάξη και στο διάλειμμα, να παραμένουν στην τάξη χωρίς διαταραχτική συμπεριφορά.
Οι Ψευδοτάξεις περιλαμβάνουν στην διαδικασία τους, την παρουσία και βοήθεια από τυπικά παιδιά και βοηθούς θεραπευτές για κάθε παιδί με Αναπτυξιακή Διαταραχή

Τα ωφέλη που έχουν παρατηρηθεί από τις Ψευδοτάξεις:

 • Καλύτερη συμμετοχή.
 • Μεγαλύτερη προσοχή στο μάθημα.
 • Μικρότερη διάσπαση προσοχής.
 • Λιγότερες ή πιο εξομαλυνμένες διαταραχτικές συμπεριφορές.
 • Αύξηση της έναρξης και διατήρησης κοινωνικότητας.
 • Καλύτερη χρήση του χρόνου διαλείμματος.
 • Μεγαλύτερη Ανεξαρτησία του παιδιού.
 • Δημιουργία και διατήρηση Θετικού συναισθήματος στο σχολείο.

Τις Ψευδοτάξεις τις χρησιμοποιούμε σε 3 περιπτώσεις:

Το Καλοκαίρι πριν την έναρξη του Σχολείου

 • Κατά την αρχή της Σχολικής Χρονιάς
 • Κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς, για επίλυση προβλημάτων και Σεναρίων Διαταραχτικής Συμπεριφοράς ή Σεναρίων Κινδύνου.
 • Για Συντήρηση.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:
Αφορά Ιατροπαιδαγωγούς, όπως Λογοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Συνοδούς Παράλληλης Στήριξης, Εργοθεραπευτές και Κέντρα Παρέμβασης που θέλουν να εφαρμόσουν την μέθοδο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
Το πρόγραμμα διαρκεί 4 μέρες.
Υπάρχουν 2 ημέρες θεωρητικών σεμιναρίων και 2 ημέρες πρακτικής εξάσκησης.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Το Σεμινάριο προσφέρεται Online για το θεωρητικό του τμήμα αλλά η πρακτική είναι υποχρεωτική για την πιστοποίησή του.
Ο πρώτος Κύκλος Σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί και με φυσική παρουσία και για τα θεωρητικά σεμιναριακά μαθήματα.
Η υποχρεωτική πρακτική εξάσκηση, μπορεί να γίνει και Σαββατοκυρίακα, μετά από εκ των προτέρων συνεννόηση με την Γραμματεία.

Οι Θέσεις του Σεμιναρίου γενικότερα είναι περιορισμένες λόγω των ολιγομελών τμημάτων των Ψευδοτάξεων, γιαυτό θα πρέπει να υπάρχει σαφής συνεννόηση με την Γραμματεία, καθώς δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς θεραπευτές μέσα στην τάξη.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Κέντρο Λόγος-Αθήνα
Λ. Κηφισίας 97,
3 ος όροφος
Αμπελόκηποι
Μετρό Πανόρμου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θεωρητικό Μέρος:
Online θα είναι διαθέσιμο από τις 20 Σεπτεμβρίου με περίπου 10 ώρες Σεμιναριακής Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, τους κωδικούς και τους συνδέσμους για το Σεμινάριο.

Οι Συμμετέχοντες που θα έχουν παρακολουθήσει το online σεμινάριο, θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πρακτική εκπαίδευση την 1 και 2 Οκτωβρίου αρχικά.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, δεν θα είναι δυνατόν όλοι να κάνουν πρακτική εκείνες τις μέρες. Θα πρέπει κατά την κατάθεση της ηλεκτρονικής αίτησης, να συνεννοούνται με την Γραμματεία, για να διευθετούν τις ημέρες παρακολούθησης.

Τα μαθήματα με ζωντανή επιτόπια παρακολούθηση των εκπαιδευτών θα γίνουν μόνο στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2ο16,

Ώρες Διεξαγωγής Σεμιναρίου :
Σάββατο 1-10-16 στις 9-2μμ
και Κυριακή 2-10-16 στις 9-2μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ:
Θα δοθεί Πιστοποίηση από την Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, για την επάρκεια εφαρμογής της μεθόδου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:
Το θεωρητικό τμήμα θα γίνει από τον Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολόγο, Πρόεδρο ΕΕΑΣΠ την πρώτη θεωρητική μέρα και την δεύτερη θεωρητική μέρα από την κα Κατερίνα Καρπάνου, Ειδική στο PRT, Βοηθό Εργοθεραπεύτρια και Καθηγήτρια Αγγλικών. Έχει εκπαιδευτεί προσωπικά από τον Δρ. Δ. Δημητρίου-Παπαβασιλείου, στην εφαρμογή των Ψευδοτάξεων, τις οποίες λειτουργεί με επιτυχία στα Κέντρα Λόγος και Ευνόηση στην Αθήνα, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ
Εκπαιδευτής: Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ – PRIMING
ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ-ΣΧΟΛΕΙΟΥ και ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ
Εκπαιδευτής: κα Κατερίνα Καρπάνου PRT Specialist
ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ
ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΤΑΞΕΩΝ
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΤΑΞΕΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΤΑΞΕΩΝ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΤΑΞΕΩΝ

ΚΟΣΤΟΣ:
Το κόστος της Συμμετοχής είναι 140ΕΥΡΩ και περιλαμβάνει και το βιβλίο του Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD "Σχολική Προετοιμασία παιδιών με Αναπτυξιακές Διαταραχές - Το Πρότυπο Σύστημα Ψευδοτάξεων".

Ισχύει η έκπτωση των 10% για τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, για όσους είναι ενεργά μέλη. Όσοι επιθυμούν να γίνουν Μέλη, παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την γραμματεία στο τηλ 6981477457 κα Ρενάτα Αχτζιάν ή με γραπτό μήνυμα στο 6994138988 κα Μαρία Παπαδάτου.
Ακυρώσεις γίνονται δεκτές μόνο ως ένα μήνα πριν την έναρξη της Εκπαίδευσης, με επιστροφή του 50% της καταβληθείσας συμμετοχής. Μετέπειτα, γίνεται κράτηση πλήρους ποσού συμμετοχής.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ και δίδεται απόδειξη. Για τιμολόγιο, παρακαλώ ενημερώστε εκ των προτέρων και γραπτώς την γραμματεία.

ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνείστε με τον κο Κώστα Κουκουμτζή στο τηλ 6982819798 KAI 6981477457 κα Ρενάτα Αχτζιάν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και με γραπτό μήνυμα στα ίδια τηλέφωνα.