Το Κέντρο συνεργάζεται με διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιδοψυχίατρο, Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολόγο Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο, Νευροψυχολόγο, Νευρολόγο, Φυσίατρο.

Οι θεραπευτές του κέντρου:

stafillidis themistoklisΘεμιστοκλής Σταφυλλίδης - Υπεύθυνος Κέντρου, Λογοθεραπευτής

Λογοθεραπευτής MsC, απόφοιτος του Πανεπιστημίου "KLIMENT OXRITSKI" της Σόφιας στην Βουλγαρία. Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοθεραπευτών. Ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί στην κλινική αποκατάστασης "ΕΥΕΞΙΑ" , έχει συμμετάσχει σε ομάδα εποπτείας με τον Λογοπεδικό Δρ. Ιωάννη Βογινδρούκα και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Σημαντική εμπειρία έχει αποκτηθεί τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης νευρολογικών διαταραχών, διαταραχών στην ομιλία στην φωνή και στην κατάποση, στην Βουλγαρία στο ( 28ο Δημόσιο σχολείο της Σόφιας ) και στην Ελλάδα ( Κέντρο αποκατάστασης "ΕΥΕΞΙΑ", Κέντρο ανοιχτής αποκατάστασης Δελληγιάννης Δημοσθένης στην Πτολεμαΐδα.

Μετεκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων (Pivotal Response Training - PRT) και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής padovan. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με Κέντρα Παιδικούς Σταθμούς και Ειδικά Σχολεία σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

Ο ίδιος ήταν εισηγητής σε σεμινάρια σχετικά με αποκατάσταση νευρολογικών διαταραχών, αποκατάσταση μάσησης κατάποσης, μαθησιακών δυσκολιών και στο σεμιναριο που πραμγματοποιηθηκε στην κλινική του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ με θέμα "Η συμβολή της Λογοθεραπείας στους ασθενείς με ΣΚΠ".

sarri mariaΜαρία Σαρρή - Παιδοψυχολόγος

Η Μαρία Σαρρή φοίτησε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία (Leiden University, The Netherlands, Department of Psychology).

Διαβάστε Περισσότερα

Μετεκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων (Pivotal Response Training - PRT), την Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis - ABA) και τη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavior Therapy - CBT) για παιδιά και εφήβους.

Παράλληλα παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων σχετικά με τη Συστημική Θεραπεία, την Ενδοοικογενειακή βία, τη Συμβουλευτική Γονέων, τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος(ΔΑΦ), των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητα.

Έχει συνεργαστεί με Κέντρα Αναπτυξιακών και Μαθησιακών Δυσκολιών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς και με Παιδικούς Σταθμούς και Ειδικά Σχολεία. Επίσης, έχει εργαστεί σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης ως εισηγήτρια σεμιναρίων προς εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εργάζεται στο Κέντρο από τον Σεπτέμβριο του 2015, ως υπεύθυνη πρωινού προγράμματος αναπτυξιακής παρέμβασης, βασισμένο στις αρχές εκπαίδευσης καίριων δεξιοτήτων (PRT). Παράλληλα ασχολείται με τη θεραπευτική αντιμετώπιση αναπτυξιακών και ψυχικών διαταραχών, καθώς και  την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους. 

Συμμετέχει, επίσης, στις επιστημονικές δραστηριότητες του Κέντρου και σε εισηγήσεις σε σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια.

maliou anastasia

Αναστασία Μάλλιου - Λογοθεραπεύτρια

Η Μάλλιου Αναστασία μεγάλωσε στο Ναύπλιο και φοίτησε στα Ιωάννινα στο Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου. Έκτοτε εργάζεται στη Θεσσαλονίκη παρέχοντας συνεδρίες λογοθεραπείας σε παιδιά και λογοθεραπευτικό μασάζ.

Διαβάστε Περισσότερα

Μετεκπαιδεύτηκε στην Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων (PRT) που βασίζεται στα αναπτυξιακά ορόσημα. Από το Σεπτέμβριο του 2015 είναι υπεύθυνη πρωινού προγράμματος αναπτυξιακής παρέμβασης, βασισμένο στις αρχές εκπαίδευσης καίριων δεξιοτήτων (PRT), και παράλληλα παρεμβαίνει θεραπευτικά σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών.

stafillidou evdoksiaΣταφυλλίδου Ευδοξία – Ραφαηλία - Βοηθός Λογοθεραπευτή

Η Σταφυλλίδου Ευδοξία – Ραφαηλία μεγάλωσε στην Κοζάνη και φοίτησε στις Σέρρες στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Σερρών. Επιπρόσθετα φοίτησε στο Mediterranean College στο Τμήμα Professional diploma in speech therapy. Είναι κάτοχος πιστοποιητικού συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών (Braille).

Διαβάστε Περισσότερα

Μετεκπαιδεύτηκε στην Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων (PRT) που βασίζεται στα αναπτυξιακά ορόσημα. Επίσης παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων. Από το Σεπτέμβριο του 2015 είναι υπεύθυνη πρωινού προγράμματος αναπτυξιακής παρέμβασης, βασισμένο στις αρχές εκπαίδευσης καίριων δεξιοτήτων (PRT), και παράλληλα παρεμβαίνει θεραπευτικά σε περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών.

danah giwgiouΔανάη Γιωγιού - Μουσικοθεραπεύτρια

H Δανάη Γιωγιού BaMus, Ma είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών, Σχολής καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (διπλ. εργασία «Η μουσικοθεραπεία στην νευρολογική αποκατάσταση: Θεωρία και πράξη») και κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα Μουσικοθεραπείας από το πανεπιστήμιο Srh- Heidelberg της Γερμανίας, με ειδίκευση στην επιστημονική έρευνα της Μουσικοθεραπείας (διπλ. εργασία «Μουσικοθεραπεία σε περιβάλλοντα εντατικής θεραπείας»).

Διαβάστε Περισσότερα

Επιπλέον, είναι απόφοιτος τριετούς master advanced του Κέντρου Μουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης, με επιβλέπουσα την κα Ψαλτοπούλου - Καμίνη. Παράλληλα, συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Srh, πάνω στην Μουσικοθεραπεία σε περιβάλλοντα παρηγορητικής Ιατρικής, (“Musiktherapie und Palliativmedizin”).Από το 2016 αποτελεί επισκέπτρια διδάσκουσα του μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών “Μουσικοθεραπεία και ποιότητα ζωής” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο μάθημα “Μέθοδοι έρευνας”. Από το 2017 αποτελεί υποψήφια διδάκτωρ στο γνωστικό αντικείμενο της Μουσικοθεραπείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης αποτελεί εισηγήτρια, καθώς συχνά και μέλος οργανωτικής επιτροπής σε σεμινάρια σχετικά με την ενημέρωση για την μουσικοθεραπεία, όπως το Πανελλήνιο Συνέδριο τουκέντρου Μουσικοθεραπείας με θέμα “Music Therapy: Music- Soul and Body”, Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και την επιστημονική διημερίδα με θέμα“EXPANDINGM.U.S.I.C Music’s Use in Symbolism, Imagination and Creativity”, ΤμήματοςΜουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. & Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας. Από το 2014, ασχολείται και με την αρθρογραφία και δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικάσε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς συμμετείχε και στο ακαδημαϊκό σύγγραμμα της κας Ψαλτοπούλου – Καμίνη, επίκουρου καθηγήτριας του Α.Π.Θ. με τίτλο: «Μουσικοθεραπεία: Ο τρίτος δρόμος”, από τις εκδόσεις Kallipos, Από το 2013 Εργάζεται θεραπευτικά κέντρα και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές κ.α., καθώς και στην γ΄ηλικία (Βοήθεια στο σπίτι). Στο παρελθόν, εργάστηκε και με ομάδες ενηλίκων στην Ψυχιατρική Μονάδα Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), καθώς και σε ψυχιατρική μονάδα παίδων και εφήβων στο Johannes Diakonie, Mosbach στην Γερμανία. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, εργάζεται και στο Κέντρο ως μουσικοθεραπεύτρια.

Βαγγέλης Ζευγουλάς - Εργοθεραπευτής

Ο Βαγγέλης Ζευγουλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και φοίτησε στο Τ.Ε.Ι Αθηνών στο τμήμα εργοθεραπείας. Απο το 2010 έως και το 2014 εργαζόταν στην εταιρεία προστασίαςσπαστικών και σε κέντρο ειδικών θεραπειών Λογοθεραπείας- Εργοθεραπείας (Αθήνα).

Διαβάστε Περισσότερα

Από το Σεπτέμβριο του 2015 εργάζεται σε κέντρο αποκατάστασης στην θεσσαλονίκη. Επίσης επι σειρά ετών είναι συνοδός ατόμου με αναπηρία σε κατασκηνώσεις Αμέα. Μετεκπαιδεύτηκε στη μέθοδο Εκπαίδευσης Καίριων Δεξιοτήτων (Pivotal Response Training - PRT).